Ponedjeljak-Nedjelja: 08:00 - 17:00 | Srijeda: neradna
DOGOVORITE PREGLED VAŠEG VOZILA VEĆ DANAS: +387 37 771 230   HR: 0998363830

Zamjena zupčastog remena

Zupčasti remen i zašto ga je potrebno mijenjati!

Zamjena zupčastog remena

Zamjena zupčastog remena
Kidanje zupčastog remena tijekom vožnje često ima vrlo ozbiljne posljedice. Neispravan zupčasti remen najčešći je razlog ozbiljnog oštećenja motora ili čak njegova potpunog uništenja. Najbolja zaštita od toga jest pravovremena zamjena zupčastog remena. Zato se prije svega moraju poštovati intervali zamjene remena koje je odredio proizvođač. Osim toga, zupčasti remen treba redovito pregledavati stručnjak. 

Ispitivanje izdržljivosti pri najvećoj brzini
U tri od četiri vozila ništa ne radi bez zupčastog remena. Remen je poveznica između koljenastog vratila i dvaju bregastih vratila te osigurava da položaj klipa i položaj ventila uvijek potpuno sinkrono odgovaraju jedan drugom. Zupčasti remen pokreće se zajedno s motorom punom brzinom i mora prenijeti nekoliko tona sile. Ako to ne uspije, motor više neće raditi. Čak i proklizavanje gumenih zubaca može dovesti do sudaranja ventila i klipa. Posljedica ovoga najčešće je ozbiljno oštećenje motora uključujući i visoke troškove popravka. Ako zupčasti remen pukne tijekom vožnje, to može značiti, pod određenim okolnostima, čak i potpuno uništenje cijelog motora. U nekim modelima vozila, koljenasto vratilo i bregasto vratilo povezani su zupčastim lancem. Ali većina se vozila oslanja na provjeren prijenos energije zupčastog remena jer osigurava osobito tih i pouzdan sinkroni rad ventila i klipa. Ali: To je jedan od klasičnih potrošnih dijelova u automobilu. Stoga su ključne redovite provjere i pravovremena zamjena.

Usluga visoke kvalitete za vaš automobil
Krajina Auto servis automobila - stručnjaci za automobile. Pravo mjesto za izvanrednu kvalitetu servisa za vaš automobil. Bilo da tražite savjet, popravak ili servis, možemo vam ponuditi potpunu uslugu koja će uključivati jedinstvenu stručnost.

Naši serviseri automobila posjeduju sve tehničke vještine i opremu za rad s najnovijom tehnologijom za motorna vozila svih marki čime se osigurava njihov savršeni rad. Tako da je vaš automobil uvijek u najboljim mogućim rukama kada ga odvezete u Krajina Auto servis automobila na održavanje i popravak.